Horseradish sauce

ZOZNAM SUROVÍN

  • 200 ml majonézy (recept)
  • 2 jablká
  • 100 ml bieleho vína
  • 2 PL strúhaného chrenu
  • 1 ČL worcesterskej omáčky
  • 3 PL šľahačkovej smotany
  • soľ
  • čerstvá pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a podusíme v bielom víne asi 15 minút. Po vychladnutí jablká rozmixujeme na kašu. Vychladenú kašu zmiešame s majonézou, nastrúhaným chrenom, worcesterskou omáčkou a osolíme. Nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu. Posypeme pažítkou. Necháme poriadne vychladnúť.

Čerstvý chren môžeme nahradiť aj chrenom nakladaným v sladkokyslom náleve. V takom prípade pridáme do omáčky ešte 1 ČL práškového cukru.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Táto chrenová omáčka (horseradish=chren dedinský) sa pomerne často podáva v Anglicku (najmä na severe). Je veľmi vhodná k mäsám na misách podávaným za studena.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0