Horseradish sauce
ZOZNAM SUROVÍN
- 200 ml majonézy (recept)
- 2 jablká
- 100 ml bieleho vína
- 2 PL strúhaného chrenu
- 1 ČL worcesterskej omáčky
- 3 PL šľahačkovej smotany
- soľ
- čerstvá pažítka
POSTUP PRÍPRAVY
Jablká ošúpeme, pokrájame na kocky a podusíme v bielom víne asi 15 minút. Po vychladnutí jablká rozmixujeme na kašu. Vychladenú kašu zmiešame s majonézou, nastrúhaným chrenom, worcesterskou omáčkou a osolíme. Nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu. Posypeme pažítkou. Necháme poriadne vychladnúť.
Čerstvý chren môžeme nahradiť aj chrenom nakladaným v sladkokyslom náleve. V takom prípade pridáme do omáčky ešte 1 ČL práškového cukru.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Táto chrenová omáčka (horseradish=chren dedinský) sa pomerne často podáva v Anglicku (najmä na severe). Je veľmi vhodná k mäsám na misách podávaným za studena.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0