Snickers

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 200 g mliečnej čokolády

KARAMEL

  • 25 g cukru
  • 13 g masla
  • 50 g smotany
  • 45 g arašidov

KRÉM

  • 50 g mascarpone
  • 50 g arašidového masla
  • 20 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpustíme mliečnu čokoládu nad vodnou parou a vytrieme ňou silikónovú formu. Dáme do mrazničky na 2 hodiny poriadne stuhnúť.
Zatiaľ si pripravíme karamel rozpustením cukru, pridaním masla a nakoniec aj smotany. Necháme dobre vychladnúť a primiešame nesolené arašidy (môžeme ich jemne nasekať). Suroviny na krém umixujeme. Do silikónovej formy na stuhnutú čokoládu dáme vrstvu arašidov, nanesieme krém a následne zalejeme znova čokoládou. Uložíme do mrazničky na 2 hodiny. Vyklopíme a môžeme konzumovať.


Posledná aktualizácia receptúry: 23.01.2024


Hodnotenie autora 0