Snickers
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 200 g mliečnej čokolády
KARAMEL
- 25 g cukru
- 13 g masla
- 50 g smotany
- 45 g arašidov
KRÉM
- 50 g mascarpone
- 50 g arašidového masla
- 20 g práškového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Rozpustíme mliečnu čokoládu nad vodnou parou a vytrieme ňou silikónovú formu. Dáme do mrazničky na 2 hodiny poriadne stuhnúť.
Zatiaľ si pripravíme karamel rozpustením cukru, pridaním masla a nakoniec aj smotany. Necháme dobre vychladnúť a primiešame nesolené arašidy (môžeme ich jemne nasekať). Suroviny na krém umixujeme. Do silikónovej formy na stuhnutú čokoládu dáme vrstvu arašidov, nanesieme krém a následne zalejeme znova čokoládou. Uložíme do mrazničky na 2 hodiny. Vyklopíme a môžeme konzumovať.
Posledná aktualizácia receptúry: 23.01.2024
Hodnotenie autora 0