Majonéza

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 vajce
  • 180 ml rastlinného oleja
  • 2 ČL šťavy z citróna
  • soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Do úzkej vysokej nádoby vyklepneme vajíčko, pridáme olej, šťavu z citróna a štipku soli. Tyčový mixér ponoríme na dno, zapneme na maximum a pomaly ťaháme zapnutý mixér smerom hore. Ak je to potrebné, môžeme mixérom pohybovať hore a dole.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Majonéza (majolka) pochádza zo Španielska a je základnou surovinou väčšiny omáčok, ale dobre poslúži ako spojka pre zemiakový či iný šalát. Tento recept je na tzv. pravú majonézu. Množstvo oleja určuje hustotu majonézy ! Viac oleja majonéza bude hustejšia, menej redšia.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0