Tteokbokki
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme ryžové koláčiky tak, že zalejeme múku vriacou vodou, vypracujeme cesto, rozdelíme ho na 4 časti a mierne navlhčenými rukami ho rozváľame na valčeky s priemerom do 1 cm. Stierkou nakrájame na dĺžku asi 4 cm. Dáme do hrnca vodu (nesolíme) a privedieme k varu. Vsypeme ryžové koláčiky a na strednom plameni varíme po dobu 15 minút. Preložíme do studenej vody. Uvaríme si vajíčka natvrdo.
Cibuľu nakrájame na jemno a spolu s ostatnými surovinami na omáčku dáme do hlbšej panvice a privedieme k varu. Do základu vsypeme ryžové koláčiky a grilovanú rybu. Varíme dokiaľ omáčka nezačne hustnúť. Potom pridáme natvrdo uvarené vajcia tak, aby boli ponorené, a za občasného miešania varíme omáčku do požadovaného zhustnutia.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tradičné jedlo z pikantnej pasty a ryžových koláčikov. Tteokbokki dáme na malú misku, na vrch položíme polovičky vajíčka a posypeme najemno nakrájanou cibuľkou a sezamovými semienkami. Jeme pomocou paličiek, alebo keramickej lyžice.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024