Tteokbokki

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 2 zelené cibuľky
  • 2 vajcia
  • 50 g grilovaných rýb (voliteľne)
  • sezamové semienka

KOLÁČIKY

  • 200 g ryžovej múky
  • 170 ml vriacej vody

OMÁČKA

  • 1 cibuľa
  • 400 ml vody
  • 2 ČL palmového cukru
  • 1 PL pasty gochujang (info)
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 2 ČL gochugaru (info)

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme ryžové koláčiky tak, že zalejeme múku vriacou vodou, vypracujeme cesto, rozdelíme ho na 4 časti a mierne navlhčenými rukami ho rozváľame na valčeky s priemerom do 1 cm. Stierkou nakrájame na dĺžku asi 4 cm. Dáme do hrnca vodu (nesolíme) a privedieme k varu. Vsypeme ryžové koláčiky a na strednom plameni varíme po dobu 15 minút. Preložíme do studenej vody. Uvaríme si vajíčka natvrdo.

Cibuľu nakrájame na jemno a spolu s ostatnými surovinami na omáčku dáme do hlbšej panvice a privedieme k varu. Do základu vsypeme ryžové koláčiky a grilovanú rybu. Varíme dokiaľ omáčka nezačne hustnúť. Potom pridáme natvrdo uvarené vajcia tak, aby boli ponorené, a za občasného miešania varíme omáčku do požadovaného zhustnutia.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tradičné jedlo z pikantnej pasty a ryžových koláčikov. Tteokbokki dáme na malú misku, na vrch položíme polovičky vajíčka a posypeme najemno nakrájanou cibuľkou a sezamovými semienkami. Jeme pomocou paličiek, alebo keramickej lyžice.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024


Hodnotenie autora 4.4