Frankfurtská
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 PL bravčovej masti
- 200 g frankfurtských párkov
- 2 väčšie cibule
- 1 ČL celej rasce
- 2 PL hladkej múky T-530
- 1 PL sladkej mletej červenej papriky
- 1x PINCH cayenského korenia
- 2 l mäsového vývaru
- 1 ČL soli
- 300 g zemiakov
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ČL sušeného majoránu
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Na masti orestujeme nadrobno nakrájané párky (3 minúty). Vyberieme ich na tanier a do hrnca vložíme najemno nakrájanú cibuľu a orestujeme ju do zlatova (5 minút). Pridáme rascu, a múku a znova zarestujeme. Pridáme papriku a cayenské korenie a znova veľmi krátko zarestujeme. Zalejeme vývarom, premiešame rýchlo obsah a pridáme zemiaky a soľ. Varíme 15 minút. Pridáme orestované párky, roztlačený cesnak zamiešame a varíme ďalších 5 minút. Vypneme vmiešame majorán, zamiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Posledná aktualizácia receptúry: 12.02.2024
Hodnotenie autora 2.6