Frankfurtská

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 PL bravčovej masti
  • 200 g frankfurtských párkov
  • 2 väčšie cibule
  • 1 ČL celej rasce
  • 2 PL hladkej múky T-530
  • 1 PL sladkej mletej červenej papriky
  • 1x PINCH cayenského korenia
  • 2 l mäsového vývaru
  • 1 ČL soli
  • 300 g zemiakov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL sušeného majoránu
  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti orestujeme nadrobno nakrájané párky (3 minúty). Vyberieme ich na tanier a do hrnca vložíme najemno nakrájanú cibuľu a orestujeme ju do zlatova (5 minút). Pridáme rascu, a múku a znova zarestujeme. Pridáme papriku a cayenské korenie a znova veľmi krátko zarestujeme. Zalejeme vývarom, premiešame rýchlo obsah a pridáme zemiaky a soľ. Varíme 15 minút. Pridáme orestované párky, roztlačený cesnak zamiešame a varíme ďalších 5 minút. Vypneme vmiešame majorán, zamiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.


Posledná aktualizácia receptúry: 12.02.2024


Hodnotenie autora 2.6