Teriyaki

ZOZNAM SUROVÍN

  • 3 PL sójovej omáčky
  • 2 PL medu
  • 1 PL omáčky Hoisin (info)
  • 2 PL omáčky mirin (info)
  • 10 g zázvoru
  • 8 g cesnaku
  • 2 PL vody

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky tekuté suroviny dáme do misky a kvalitne premiešame. Pridáme nastrúhaný zázvor a pretlačený cesnak. Zatvoríme a uložíme do chladničky.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Teriyaki je hlavne spôsob prípravy mäsa, kde sa využíva marinovanie a pochádza z Japonska. Jedná sa o ochutenú sójovú omáčku, ktorú môžeme použiť aj na poliatie mäsa.

Omáčku je možné využiť ako marinádu pred grilovaním kuracieho mäsa (necháme naložené aspoň 2 hodiny), k príprave japonského kurčaťa na spôsob teriyaki, alebo na poliatie pečenej kačice tzv. “crispy dug” pričom omáčka sa zohreje a zahustí arowrootom (info).


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0