Tatarská omáčka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 200 ml majonézy (recept)
  • 1 cibuľa
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • 2 ČL práškového cukru
  • 1 ČL worcesterskej omáčky
  • 1x TAD sardelovej pasty
  • 1 ČL kapary
  • 50 g sterilizovanej uhorky (recept)
  • mleté biele korenie
  • petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Najemno nakrájame kapary, uhorku. petržlenovú vňať a cibuľu. Do majonézy pridáme cibuľu, worcesterskú omáčku, štipku mletého bieleho korenia, dijonskú horčicu, práškový cukor, sardelovú pastu a poriadne premiešame. Sterilizované uhorky a kapary jemne vmiešame do omáčky. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať (čerstvú, alebo sušenú). Ak je omáčka veľmi hustá, rozriedime polievkovou lyžicou bieleho vína. Omáčku necháme 2 hodiny v chladničke odstáť.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Je to síce neuveriteľné, ale podľa viacerých zdrojov pochádza z Ruska. Najdôležitejšia je jej jedinečná chuť a univerzálna použiteľnosť.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0