Tatarská omáčka
POSTUP PRÍPRAVY
Najemno nakrájame kapary, uhorku. petržlenovú vňať a cibuľu. Do majonézy pridáme cibuľu, worcesterskú omáčku, štipku mletého bieleho korenia, dijonskú horčicu, práškový cukor, sardelovú pastu a poriadne premiešame. Sterilizované uhorky a kapary jemne vmiešame do omáčky. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať (čerstvú, alebo sušenú). Ak je omáčka veľmi hustá, rozriedime polievkovou lyžicou bieleho vína. Omáčku necháme 2 hodiny v chladničke odstáť.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Je to síce neuveriteľné, ale podľa viacerých zdrojov pochádza z Ruska. Najdôležitejšia je jej jedinečná chuť a univerzálna použiteľnosť.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0