Tatarák

ZOZNAM SUROVÍN

ZMES

  • 200 g hovädzieho mäsa
  • 1 žltá cibuľa
  • 2x vaječný žĺtok
  • 1 ČL plnotučnej horčice
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 1 ČL hrubozrnnej horčice
  • 1 PL worcesterskej omáčky
  • 2 PL pálivého kečupu
  • 1 ČL sterilizovanej uhorky
  • 1 ČL červenej sladkej mletej papriky
  • štipka soli
  • štipka mletej rasce
  • štipka mletého čierneho korenia

HRIANKY

  • 4 krajce chleba
  • 4 PL bravčovej masti
  • 2 strúčiky cesnaku

ZDOBENIE

  • 1 chillie paprička
  • vňať petržlenová

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava zmesi
Ak nemáme hotové mäso na tatarák, ktoré je dostať v obchodných reťazcoch, pripravíme si mäso tak, že ho nožom naškrabeme. Rovnako je možné ho pomlieť na mlynčeku na doske č. 3. Všetky suroviny na zmes uvedené vyššie premiešame v miske s mäsom a následne misku zakryjeme fóliou a necháme v chladničke po dobu 30 minút k prestúpení chutí . Tatarák je tak oveľa výraznejší, delikátnejší a chute sa krásne spoja.


Servírovanie
Na bravčovej masti opečieme chlieb, ktorý silno potrieme cesnakom. Položíme ho na veľký tanier spolu s tatarákom v servírovacej miske. Ozdobíme podľa chuti feferónmi, zelenou vňaťou.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Upravený pôvodný francúzsky recept zásluhou Američanov spočíva vo vytvarovaní 2 bochníkov naškrabanej sviečkovice ktoré ochutíme soľou, korením, paprikou, worchesterskou omáčkou, rascou a pridaní žĺtka do jamky vytvorenej v bochníkoch. Ostatné ingrediencie (horčica, kečup a cibuľa) sa pridávajú na tanier. Každý stravník si zmieša to čo mu chutí.


Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 4.8