Tatarák
ZOZNAM SUROVÍN
ZMES
- 200 g hovädzieho mäsa
- 1 žltá cibuľa
- 2x vaječný žĺtok
- 1 ČL plnotučnej horčice
- 1 ČL dijonskej horčice
- 1 ČL hrubozrnnej horčice
- 1 PL worcesterskej omáčky
- 2 PL pálivého kečupu
- 1 ČL sterilizovanej uhorky
- 1 ČL červenej sladkej mletej papriky
- štipka soli
- štipka mletej rasce
- štipka mletého čierneho korenia
HRIANKY
- 4 krajce chleba
- 4 PL bravčovej masti
- 2 strúčiky cesnaku
ZDOBENIE
- 1 chillie paprička
- vňať petržlenová
POSTUP PRÍPRAVY
Príprava zmesi
Ak nemáme hotové mäso na tatarák, ktoré je dostať v obchodných reťazcoch, pripravíme si mäso tak, že ho nožom naškrabeme. Rovnako je možné ho pomlieť na mlynčeku na doske č. 3. Všetky suroviny na zmes uvedené vyššie premiešame v miske s mäsom a následne misku zakryjeme fóliou a necháme v chladničke po dobu 30 minút k prestúpení chutí . Tatarák je tak oveľa výraznejší, delikátnejší a chute sa krásne spoja.
Servírovanie
Na bravčovej masti opečieme chlieb, ktorý silno potrieme cesnakom. Položíme ho na veľký tanier spolu s tatarákom v servírovacej miske. Ozdobíme podľa chuti feferónmi, zelenou vňaťou.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Upravený pôvodný francúzsky recept zásluhou Američanov spočíva vo vytvarovaní 2 bochníkov naškrabanej sviečkovice ktoré ochutíme soľou, korením, paprikou, worchesterskou omáčkou, rascou a pridaní žĺtka do jamky vytvorenej v bochníkoch. Ostatné ingrediencie (horčica, kečup a cibuľa) sa pridávajú na tanier. Každý stravník si zmieša to čo mu chutí.
Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024