Pasta italiana
ZOZNAM SUROVÍN
- 300 g múky semolina
- 3 vajcia
- 2 ČL olivového oleja
- štipka soli
POSTUP PRÍPRAVY
Suroviny na cesto dáme do hnetača, alebo do domácej pekárne na 15 minút. Po vybratí z hnetača cesto ručne domiešame na hladké cesto, ktoré dáme na 60 minút zabalené vo fólii do chladničky. Lis na cestoviny nastavíme na hrúbku 7 a po stlačení cesta valčekom, alebo rukou ho prelisujeme cez lis. Preložíme cesto po dĺžke na tretiny otočíme o 90° a znova prelisujeme cez lis nastavený na hrúbku 7. Zmenšíme nastavenie na hrúbku 5 a prelisujeme. Znova zmenšíme nastavenie o 2 stupne na hrúbku 3 a prelisujeme.
Napojíme požadovaný nástavec, cesto výdatne pomúčime a narežeme ho na vybranú šírku. Narezané cestoviny poriadne pomúčime.
TIPY, TRIKY A RADY
Finálne môžeme cestoviny hneď uvariť v osolenej vode, alebo ich usušíme či zamrazíme. Varenie v osolenej vode trvá 7 minút.
Z uvedeného množstva surovín pripravíme 480 g čerstvých cestovín.
EXTRA VYBAVENIE
- lis na cestoviny
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023