Pasta italiana

ZOZNAM SUROVÍN

  • 300 g múky semolina
  • 3 vajcia
  • 2 ČL olivového oleja
  • štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto dáme do hnetača, alebo do domácej pekárne na 15 minút.  Po vybratí z hnetača cesto ručne domiešame na hladké cesto, ktoré dáme na 60 minút zabalené vo fólii do chladničky. Lis na cestoviny nastavíme na hrúbku 7 a po stlačení cesta valčekom, alebo rukou ho prelisujeme cez lis. Preložíme cesto po dĺžke na tretiny otočíme o 90° a znova prelisujeme cez lis nastavený na hrúbku 7. Zmenšíme nastavenie na hrúbku 5 a prelisujeme. Znova zmenšíme nastavenie o 2 stupne na hrúbku 3 a prelisujeme.

Napojíme požadovaný nástavec, cesto výdatne pomúčime a narežeme ho na vybranú šírku. Narezané cestoviny poriadne pomúčime.

TIPY, TRIKY A RADY

Finálne môžeme cestoviny hneď uvariť v osolenej vode, alebo ich usušíme či zamrazíme. Varenie v osolenej vode trvá 7 minút.

Z uvedeného množstva surovín pripravíme 480 g čerstvých cestovín.

EXTRA VYBAVENIE

  • lis na cestoviny

Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0