Schwarzwaldky
ZOZNAM SUROVÍN
CESTO
- 340 g hladkej múky T-530
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 20 g vanilkového cukru (balíček)
- 1 vajce
- 1 PL kakaového prášku
NÁPLŇ
- 200 g bielej čokolády
- 100 ml šľahačkovej smotany
NAMÁČANIE A ZDOBENIE
- 130 g tmavej čokolády 52%
- 300 g čerešňového džemu
- niekoľko zavarených čerešní
POSTUP PRÍPRAVY
Suroviny na cesto kvalitne vymiešame zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chladničke 60 minút. Po tejto dobe cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 8 mm, prekrojíme na 2 časti a vykrojíme krúžky s priemerom 5 cm. Prvú polovicu bez dierok a do druhej skupiny krúžkov vykrojíme asi 2,5 cm dierky a spolu všetky krúžky upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v elektrickej rúre pri teplote 160°C (horkovzdušná rúra) po dobu 12 minút.
Po vychladnutí naplníme zdobičku krémovou náplňou, ktorú pripravíme vyšľahaním rozpustenej bielej čokolády a šľahačky. Na celé krúžky nanesieme krém. Dierovaný diel namočíme do čokolády a nenamočenou časťou ich položíme na krém. Do otvoru dáme džem a vrch pofŕkame rozpustenou bielou čokoládou a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023