Schwarzwaldky

ZOZNAM SUROVÍN

CESTO

  • 340 g hladkej múky T-530
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 20 g vanilkového cukru (balíček)
  • 1 vajce
  • 1 PL kakaového prášku

NÁPLŇ

  • 200 g bielej čokolády
  • 100 ml šľahačkovej smotany

NAMÁČANIE A ZDOBENIE

  • 130 g tmavej čokolády 52%
  • 300 g čerešňového džemu
  • niekoľko zavarených čerešní

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto kvalitne vymiešame zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chladničke 60 minút. Po tejto dobe cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 8 mm, prekrojíme na 2 časti a vykrojíme krúžky s priemerom 5 cm. Prvú polovicu bez dierok a do druhej skupiny krúžkov vykrojíme asi 2,5 cm dierky a spolu všetky krúžky upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v elektrickej rúre pri teplote 160°C (horkovzdušná rúra) po dobu 12 minút.
Po vychladnutí naplníme zdobičku krémovou náplňou, ktorú pripravíme vyšľahaním rozpustenej bielej čokolády a šľahačky. Na celé krúžky nanesieme krém. Dierovaný diel namočíme do čokolády a nenamočenou časťou ich položíme na krém. Do otvoru dáme džem a vrch pofŕkame rozpustenou bielou čokoládou a posypeme nastrúhanou čokoládou.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0