Spicy Miso Ramen
ZOZNAM SUROVÍN
- 300 g hríbov
- 1 ČL sezamového oleja
- 1 ČL sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ČL pasty miso (info)
- 1 PL pasty gochujang (info)
- 2 ČL paradajkového pretlaku
- 600 ml zeleninového vývaru
- 200 ml sójového mlieka
- 200 g rezancov ramen
- 10 listov pak choi
- 3 zelené cibuľky
- chilli olej
- gochugaru (info)
- sezamové semienka
POSTUP PRÍPRAVY
V hrnci orestujeme hríby na sezamovom oleji. Po 2 minútach pridáme sójovú omáčku a prepojíme všetky suroviny. Necháme dusiť bez zbytočného zásahu asi 2 minúty. Vyberieme z hrnca, pridáme olej a orestujeme na ňom cesnak. Pridáme vodu, miso, gochujang a paradajkový pretlak. Dobre premiešame, aby sme vytvorili hustú pastu a potom pridáme zeleninový vývar a sójové mlieko. Varíme asi 5 minút, kým sa omáčka mierne zredukuje. Pridáme rezance do vývaru a necháme ich uvariť. Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku a pak choi. V prípade potreby môžeme k rezancom pridať ešte vodu.
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame v miskách, najprv naložíme rezance, na nich nalejeme vývar. Na vrch položíme pak choi a jarnú cibuľku a polejeme chilli olejom, chilli vločkami a sezamovými semienkami.
Posledná aktualizácia receptúry: 17.09.2023