Spicy Miso Ramen

ZOZNAM SUROVÍN

  • 300 g hríbov
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL pasty miso (info)
  • 1 PL pasty gochujang (info)
  • 2 ČL paradajkového pretlaku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml sójového mlieka
  • 200 g rezancov ramen
  • 10 listov pak choi
  • 3 zelené cibuľky
  • chilli olej
  • gochugaru (info)
  • sezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci orestujeme hríby na sezamovom oleji. Po 2 minútach pridáme sójovú omáčku a prepojíme všetky suroviny. Necháme dusiť bez zbytočného zásahu asi 2 minúty. Vyberieme z hrnca, pridáme olej a orestujeme na ňom cesnak. Pridáme vodu, miso, gochujang a paradajkový pretlak. Dobre premiešame, aby sme vytvorili hustú pastu a potom pridáme zeleninový vývar a sójové mlieko. Varíme asi 5 minút, kým sa omáčka mierne zredukuje. Pridáme rezance do vývaru a necháme ich uvariť. Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku a pak choi. V prípade potreby môžeme k rezancom pridať ešte vodu.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame v miskách, najprv naložíme rezance, na nich nalejeme vývar. Na vrch položíme pak choi a jarnú cibuľku a polejeme chilli olejom, chilli vločkami a sezamovými semienkami.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.09.2023


Hodnotenie autora 0