Rezance Ramen

ZOZNAM SUROVÍN

  • 50 ml vody
  • 0.5 ČL soli
  • 0.5 ČL jedlej sódy
  • 1 vajce
  • 250 g hladkej múky T-530

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto dáme do misky v poradí v akom sú uvedené v zozname a vymiešame tuhé cesto. Keď má cesto homogénnu konzistenciu (asi 20 minút miešania) vytvarujeme z neho hranol, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme odpočívať do chladničky na 60 minút.
Cesto vyberieme z chladničky na dosku, rozdelíme ho na diely s hmotnosťou približne 65 gramov (pri základnej dávke je to 5 dielov) a voľne ich prikryjeme fóliou. Dlaňou (alebo valčekom) sploštíme prvý kus do placky tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 0.5-1 cm. Lis na cestoviny nastavíme na stupeň 7 a prejdeme cestom cez lis dva krát. Znížime hrúbku na stupeň 5 a prejdeme cez lis 1 krát, nakoniec znížime na stupeň 3 a prejdeme poslednýkrát cez lis. Nasadíme nástavec na niťovky (č.2), poprášime čepele múkou a narežeme rezance. Poriadne ich presypeme múkou, aby sa nezlepili. Potup opakujeme aj so zvyškom cesta.

TIPY, TRIKY A RADY

Rezance varíme v mierne osolenej vriacej vode 2 minúty (zmrazené nerozmrazujeme, ale ich varíme o 30 sekúnd dlhšie). Doba varenia sa počíta od chvíle, keď začnú znova vrieť, nie od vhodenia do vriacej vody.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Keď sa chce Japonec rýchlo a chutne nasýtiť, zamieri do ramen-ya, malého podniku, v ktorom sa predáva výlučne rezancová polievka Ramen, ktorej základom sú rezance. Ich príprava nie je veľmi zložitá je však potrebné bezpodmienečne dodržať množstvá a postupy.

EXTRA VYBAVENIE

  • lis na cestoviny
  • hnetač (voliteľne)

Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0