Tahini

ZOZNAM SUROVÍN

  • 100 g bieleho sezamu
  • 3 PL olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Sezamové semienka na sucho opečieme na panvici. Necháme vychladnúť. Vychladnuté sezamové semienka nasypeme do mixéra a rozmixujeme. Do sezamovej kaše, ktorá nám vznikla pridáme olivový olej a opäť mixujeme. Rozmixujeme na jemno. Ak sa nám pasta zdá hustá pridáme trocha viac oleja.

TIPY, TRIKY A RADY

Pri restovaní sezamu dávajte pozor aby ste ho nespálili ! Farba Tahini bude závislá na farbe semienok.

Nespotrebovanú pastu dáme do fľaše a uzatvorené skladujeme v chladničke po dobu asi 1 mesiac.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tahini pochádza z Perzie. Odtiaľ sa čoskoro dostala do Izraela a postupne sa rozšírila do celej Ázie, kde ju o sto šesť jedia dodnes. V našom jedálničku by sa mala vyskytovať častejšie ako sa vyskytuje.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0