Prada Cake
ZOZNAM SUROVÍN
KRÉM
- 120 ml šľahačkovej smotany
- 120 ml tmavej čokolády
- 20 g masla
CESTO
- 4 vajcia
- 0.5 ČL vanilkového extraktu
- 15 g kryštálového cukru
- 60 ml mlieka
- 35 ml rastlinného oleja
- 60 g hladkej múky T-530
- 15 g kakaa
- 0.5 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL instantnej kávy
- 55 g práškového cukru
- 150 g tmavého džemu
POSTUP PRÍPRAVY
Rozpustíme čokoládu a prilejeme smotanu a maslo. Kvalitne vymiešame.
V miske mixérom vymiešame žĺtka s vanilkovým extraktom, kryštálovým cukrom, mliekom a olejom. Pridáme preosiatu múku kakao, prášok do pečiva, kávu a znova kvalitne vymiešame mixérom. Pripravíme si hustý sneh z bielkov a práškového cukru a ten jemne vmiešame do pripravenej zmesi.
Pečieme 15 minút na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 170°C (horná a dolný ohrev). Hotové cesto prekrojíme priečne na 3 časti, namažeme džemom a krémom a posledný plát prelejeme len zostatkom čokolády.
Posledná aktualizácia receptúry: 21.10.2023
Hodnotenie autora 0