Prada Cake

ZOZNAM SUROVÍN

KRÉM

  • 120 ml šľahačkovej smotany
  • 120 ml tmavej čokolády
  • 20 g masla

CESTO

  • 4 vajcia
  • 0.5 ČL vanilkového extraktu
  • 15 g kryštálového cukru
  • 60 ml mlieka
  • 35 ml rastlinného oleja
  • 60 g hladkej múky T-530
  • 15 g kakaa
  • 0.5 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL instantnej kávy
  • 55 g práškového cukru
  • 150 g tmavého džemu

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpustíme čokoládu a prilejeme smotanu a maslo. Kvalitne vymiešame.

V miske mixérom vymiešame žĺtka s vanilkovým extraktom, kryštálovým cukrom, mliekom a olejom. Pridáme preosiatu múku kakao, prášok do pečiva, kávu a znova kvalitne vymiešame mixérom. Pripravíme si hustý sneh z bielkov a práškového cukru a ten jemne vmiešame do pripravenej zmesi.

Pečieme 15 minút na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 170°C (horná a dolný ohrev). Hotové cesto prekrojíme priečne na 3 časti, namažeme džemom a krémom a posledný plát prelejeme len zostatkom čokolády.


Posledná aktualizácia receptúry: 21.10.2023


Hodnotenie autora 0