Parížsky šalát
ZOZNAM SUROVÍN
- 400 g salámu Parizer
- 160 g nakladaných uhoriek
- 300 g majonézy (recept)
- 60 g hrášku
- 30 g cibule
- 4 ČL plnotučnej horčice
- 2 ČL práškového cukru
- 2 ČL worcesterskej omáčky
- mleté čierne korenie
- 1 ČL soli
POSTUP PRÍPRAVY
Salám nakrájame na prúžky, dáme do misy, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a uhorku. Ďalej pridáme hrášok a tekuté prísady zmiešané s cukrom a korením. V prípade domácej majonézy pridáme na okyslenie 1 ČL liehového octu, v prípade kupovanej majonézy ocot nepridávame. Kvalitne premiešame a necháme v chladničke prestúpiť chute aspoň 60 minút.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Ďalší z trojice socialistických šalátov (vlašský, parížsky a pochúťkový) v receptúre podľa normy ČSN z roku 1972.
Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024
Hodnotenie autora 4.4