Parížsky šalát

ZOZNAM SUROVÍN

  • 400 g salámu Parizer
  • 160 g nakladaných uhoriek
  • 300 g majonézy (recept)
  • 60 g hrášku
  • 30 g cibule
  • 4 ČL plnotučnej horčice
  • 2 ČL práškového cukru
  • 2 ČL worcesterskej omáčky
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Salám nakrájame na prúžky, dáme do misy, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a uhorku. Ďalej pridáme hrášok a tekuté prísady zmiešané s cukrom a korením. V prípade domácej majonézy pridáme na okyslenie 1 ČL liehového octu, v prípade kupovanej majonézy ocot nepridávame. Kvalitne premiešame a necháme v chladničke prestúpiť chute aspoň 60 minút.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Ďalší z trojice socialistických šalátov (vlašský, parížsky a pochúťkový) v receptúre podľa normy ČSN z roku 1972.


Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 4.4