Kapusta Napa

Kapusta Napa

Známa aj pod názvom čínska kapusta vo forme valcovitej hlávky kapusty zo žltkastých, alebo jasne zelených listov. Zaujímavosťou je, že má „negatívny“ obsah kalórií. To znamená, že aby ju telo strávilo, bude musieť minúť viac energie ako je v samotnej kapuste. Kapusta je bohatá na vlákninu, ktorá je ťažko stráviteľná. Rovnako na vitamíny C, A a K, ktoré produkujú látku, ako je napríklad rodopsín. Vzácna kyselina citrónová, ktorá sa nachádza v zeleninovom šaláte, je prírodným antioxidantom. Spomaľuje proces starnutia, zlepšuje pružnosť pokožky a bojuje s jemnými vráskami. Kapusta tiež normalizuje činnosť čriev a zmierňuje zápchu. Je základnou surovinou pri výrobe kimčchi (recept).


Posledná aktualizácia receptúry: 07.03.2024