Dĺžka pečenia mäsa

HYDINA

KURČA
Teplota 200°C – základných 20 minút + ďalších 20 minút na každých 500 g hmotnosti


KAČICA

  • teplota 160°C – 35 minút na každých 500 g hmotnosti
  • pred pečením podliať malým množstvom vody
  • piecť začíname prsiami nadol
  • pečie sa v prikrytom pekáči
  • posledných 30 minút sa pekáč odkryje a teplota zvýši na 200°C
  • kačica sa dopeká sa prsiami hore

HUS
Teplota 180°C – základných 30 minút + ďalších 30 minút na každých 500 g hmotnosti


MORKA
Teplota 180°C – podľa hmotnosti morky od 3 hodín (3 kg) až po 5 hodín (7 kg)

 

VÝROBKY

JATERNICE, KRVAVNICE, KLOBÁSY

Jaternice môžeme konzumovať za studena, alebo klasicky upečené na bravčovej masti. Aby nám zabíjačkové špeciality pri pečení nepraskali môžeme ich upiecť aj v elektrickej rúre pri teplote 200°C po dobu asi 55 minút. Do rúry sa dávajú jaternice a krvavnice ešte keď je rúra studená a klobásy sa pridajú až po 30 minútach.

 

Poznámka: Myslí sa každých načatých 500 g hmotnosti. Napr. Kačica 2,2 kg = 5x 35 = 195 minút


Posledná aktualizácia receptúry: 07.03.2024