Naan

ZOZNAM SUROVÍN

  • 300 g hladkej múky T-530
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • 80 ml vody
  • 1 ČL sušeného droždia
  • 1 ČL masla
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • bylinky (petržlenová vňať, koriander)

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások tak, že do misky dáme droždie cukor, asi 2 PL vlažnej vody, premiešame a necháme 30 minút odpočívať. Potom zmiešame múku s rozpusteným maslom, soľou, jogurtom, zbytkom vody a kváskom. Spracujeme cesto, ktoré by sa nemalo lepiť. Rozpálime elektrickú rúru na 250°C (horný a dolný ohrev). Vyváľame placky a uložíme ich na papier na pečenie položený na plechu. Prepicháme ich vidličkou a dáme piecť. Doba pečenia je asi 3-5 minút. Po dopečení je vhodné ich potrieť maslom posypať bylinkami a prikryť utierkou.

TIPY, TRIKY A RADY

Tieto placky je možné pripraviť aj nasucho na panvičke. Do rozpusteného masla na potieranie môžeme pridať aj prelisovaný cesnak. Placky sú ideálne k indickým jedlám, ale aj suché s acidofilným mliekom.

 

INFORMÁCIE O RECEPTE

Naan, alebo tiež khamiri sú chlebové placky. Je to klasická indická pochúťka, ktorá sa pečie v peciach nazývaných tandoor.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0