Naan
ZOZNAM SUROVÍN
- 300 g hladkej múky T-530
- 1 ČL kryštálového cukru
- 1 ČL soli
- 80 ml vody
- 1 ČL sušeného droždia
- 1 ČL masla
- 2 PL bieleho jogurtu
- bylinky (petržlenová vňať, koriander)
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si kvások tak, že do misky dáme droždie cukor, asi 2 PL vlažnej vody, premiešame a necháme 30 minút odpočívať. Potom zmiešame múku s rozpusteným maslom, soľou, jogurtom, zbytkom vody a kváskom. Spracujeme cesto, ktoré by sa nemalo lepiť. Rozpálime elektrickú rúru na 250°C (horný a dolný ohrev). Vyváľame placky a uložíme ich na papier na pečenie položený na plechu. Prepicháme ich vidličkou a dáme piecť. Doba pečenia je asi 3-5 minút. Po dopečení je vhodné ich potrieť maslom posypať bylinkami a prikryť utierkou.
TIPY, TRIKY A RADY
Tieto placky je možné pripraviť aj nasucho na panvičke. Do rozpusteného masla na potieranie môžeme pridať aj prelisovaný cesnak. Placky sú ideálne k indickým jedlám, ale aj suché s acidofilným mliekom.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Naan, alebo tiež khamiri sú chlebové placky. Je to klasická indická pochúťka, ktorá sa pečie v peciach nazývaných tandoor.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0