Tortilla

ZOZNAM SUROVÍN

  • 300 ml vody
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 200 g hladkej múky T-530
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 6 g prášku do pečiva (1/2 sáčku)
  • 1x PINCH soli

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky pridáme všetky suroviny v poradí podľa zoznamu a najprv vidličkou a následne ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme a na pomúčenej doske vyvaľkáme na placky podľa veľkosti panvice na ktorej ich budeme pripravovať. Zo základnej dávky pripravíme 8 placiek. K príprave cesta je možné využiť aj hnetač (15 minút).
Na malom množstve tuku, alebo aj nasucho upečieme vyvaľkané placky z oboch strán.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tortilla je druh tenkého chleba vo forme placky, pôvodom zo španielskej, resp. arabskej kuchyne ako placka z cíceru. V súčasnosti sa tortilly pripravujú z múky pšeničnej, alebo kukuričnej.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0