Tortilla
ZOZNAM SUROVÍN
- 300 ml vody
- 3 PL rastlinného oleja
- 200 g hladkej múky T-530
- 1 ČL kryštálového cukru
- 6 g prášku do pečiva (1/2 sáčku)
- 1x PINCH soli
POSTUP PRÍPRAVY
Do misky pridáme všetky suroviny v poradí podľa zoznamu a najprv vidličkou a následne ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme a na pomúčenej doske vyvaľkáme na placky podľa veľkosti panvice na ktorej ich budeme pripravovať. Zo základnej dávky pripravíme 8 placiek. K príprave cesta je možné využiť aj hnetač (15 minút).
Na malom množstve tuku, alebo aj nasucho upečieme vyvaľkané placky z oboch strán.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tortilla je druh tenkého chleba vo forme placky, pôvodom zo španielskej, resp. arabskej kuchyne ako placka z cíceru. V súčasnosti sa tortilly pripravujú z múky pšeničnej, alebo kukuričnej.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0