Mongolské kurča
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 4 kuracie stehná
- 3 PL kukuričného škrobu
- 1 zelená cibuľka
- 2 chillie papričky
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL rastlinného oleja
- sezamové semienka
OMÁČKA
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme omáčku zmiešaním všetkých surovín okrem vody a škrobu. V malej miske zmiešame škrob a vodu podľa rozpisu na omáčku. Do veľkej misky pridáme kuracie stehná nakrájané na menšie kocky a škrob. Miešame, kým nie je každý kúsok obalený a potom odložíme bokom.
Do veľkej panvice, alebo woku poriadne zohriatom na vysokú teplotu pridáme rastlinný olej. Opatrne pridáme kúsky mäsa a necháme ich smažiť do chrumkava zo všetkých strán, asi 10-15 minút. Kurča vyberieme z panvice a uložíme na tanier. Pridáme na plátky nakrájaný zázvor a cesnak, tiež chillie papričku nakrájanú najemno. Smažíme 30 sekúnd. Pridáme omáčku zamiešame a prisypeme orestované mäso. Premiešame, dokiaľ sa mäso neofarbí a neprepojí s omáčkou. Restujeme asi 2 minúty. Kukuričný škrob s vodou musíme pred pridaním do horúcej panvice ešte raz premiešať. Pomaly ho vlievame do panvice, aby sme vytvorili mazľavú konzistenciu mäsovej zmesi a odstavíme z plameňa.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Názov jedla evokuje mongolský recept, ale tento pokrm vznikol na území severnej Číny v časti Vnútorné Mongolsko.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023