Medová omáčka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 60 g cibule
  • 1 PL masla
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 ČL hrubozrnnej horčice
  • 3 ČL medu
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 1x TAD soli
  • 1x DASH bieleho korenia
  • 1x TAD kurkumy
  • 1 PL šťavy z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle orestujeme veľmi nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatova, zalejeme smotanou, pridáme horčicu, med a sójovú omáčku a varíme dokiaľ omáčka mierne nezhustne. Pridáme podľa chuti korenie, soľ a nakoniec šťavu z citróna. Odstavíme a precedíme cez sitko (nie je podmienkou).

INFORMÁCIE O RECEPTE

Jemne nasládla omáčka pripravená k mäsu, alebo grilovaným rybám výrazne zmení vzhľad i chuť celého pokrmu a dodá mu tzv. punc luxusu. Omáčka bude určite chutnejšia, ak využijeme výpek z mäsa (rýb) do ktorého pridáme maslo.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0