Medová omáčka
ZOZNAM SUROVÍN
- 60 g cibule
- 1 PL masla
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 2 ČL hrubozrnnej horčice
- 3 ČL medu
- 1 ČL sójovej omáčky
- 1x TAD soli
- 1x DASH bieleho korenia
- 1x TAD kurkumy
- 1 PL šťavy z citróna
POSTUP PRÍPRAVY
Na masle orestujeme veľmi nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatova, zalejeme smotanou, pridáme horčicu, med a sójovú omáčku a varíme dokiaľ omáčka mierne nezhustne. Pridáme podľa chuti korenie, soľ a nakoniec šťavu z citróna. Odstavíme a precedíme cez sitko (nie je podmienkou).
INFORMÁCIE O RECEPTE
Jemne nasládla omáčka pripravená k mäsu, alebo grilovaným rybám výrazne zmení vzhľad i chuť celého pokrmu a dodá mu tzv. punc luxusu. Omáčka bude určite chutnejšia, ak využijeme výpek z mäsa (rýb) do ktorého pridáme maslo.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0