Gnocchi
ZOZNAM SUROVÍN
- 500 g zemiakov
- 125 g hladkej múky T-530
- 1 vaječný žĺtok
- 0.5 ČL soli
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky uvaríme v šupe (25 minút), necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme ich cez lis na zemiaky alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Zemiaky osolíme, pridáme žĺtok a hladkú múku. Rukami vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti z ktorých vyvaľkáme valec s hrúbkou 1 cm. Nožom nakrájame na dĺžku 2-3 cm a jednotlivé gnocchi vytvarujeme na doske pre gnocchi.
Vodu v hrnci privedieme k varu jemne osolíme a vhodíme do nej gnocchi kde ich varíme asi 3 minúty.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0