Gnocchi

ZOZNAM SUROVÍN

  • 500 g zemiakov
  • 125 g hladkej múky T-530
  • 1 vaječný žĺtok
  • 0.5 ČL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupe (25 minút), necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme ich cez lis na zemiaky alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Zemiaky osolíme, pridáme žĺtok a hladkú múku. Rukami vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti z ktorých vyvaľkáme valec s hrúbkou 1 cm. Nožom nakrájame na dĺžku 2-3 cm a jednotlivé gnocchi vytvarujeme na doske pre gnocchi.

Vodu v hrnci privedieme k varu jemne osolíme a vhodíme do nej gnocchi kde ich varíme asi 3 minúty.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0