Jjajangmyeon

ZOZNAM SUROVÍN

  • 150 g rezancov udon (recept)
  • 250 g bravčového bôčika
  • 80 g bielej reďkovky
  • 80 g cukety
  • 80 g uhorky
  • 100 g zemiakov
  • 60 g cibule
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 4 PL pasty chajang (info)
  • 2 PL škrobu
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 5 PL vody
  • 1 ČL sezamového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame na centimetrové kocky reďkovku, cuketu, zemiaky a cibuľu. Do hrnca dáme asi 3 litre vody a privedieme k varu. Neskôr v tejto vode uvaríme rezance.

Mäso nakrájame na kocky s veľkosťou hrany asi 1 cm. Rozpálime wok, prilejeme olej a orestujeme mäso “do chrumkava” (asi 12 minút). Mäso vyberieme naberačkou, vrátime panvicu nad plameň, pridáme reďkovku, ktorú restujeme asi 1 minútu, potom pridáme zemiaky a po 1 minúte cuketu a cibuľu. Restujeme dokiaľ nezačne cibuľa sklovatieť (asi 5 minút). Na woku rozhrnieme obsah ku krajom, aby vznikla v strede medzera, kde nalejeme 1 PL oleja a pridáme pastu z čiernej fazule, ktorú orestujeme dokiaľ nestratí lepivosť. Dôkladne premiešame všetky suroviny na woku. Zalejeme 500 ml vody a necháme dusiť prikryté pokrievkou do zmäknutia zemiakov asi 10 minút. Zatiaľ si uvaríme cestoviny v neosolenej vode podľa návodu. Po udusení zeleniny zmiešame v miske škrob s vodou a cukrom, a za stáleho miešania vlievame do základu dokiaľ nezhustne do požadovanej konzistencie. Pridáme sezamový olej. Podľa chuti dosolíme. Na vrch dáme na rezančeky nakrájanú čerstvú uhorku vrátane šupky ako ozdobu.


Posledná aktualizácia receptúry: 16.03.2024


Hodnotenie autora 4.2