Hottie chicken

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 kuracie prsia
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • 1 ČL sušenej cibule
  • 200 ml majonézy (recept)
  • 2 ČL sambal oelek (recept)
  • 0.5 ČL sriracha (recept)
  • 200 g ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia prepicháme po celom povrchu až na spodok vidličkou a nakrájame do nich zvrchu mriežku do polovice výšky. Zmiešame papriku, a rozmixovaný sušený cesnak a rozmixovanú sušenú cibuľu a touto zmesou okoreníme prsia z obidvoch strán.
Pripravíme polevu zmiešaním majonézy, srirache a sambal oeleku. Vyhrejeme rúru (horná a dolný ohrev) na 190°C a zatiaľ si pripravíme v ryžovare ryžu (ideálne jazmínovú). Prsia uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, polejeme ich po celom povrchu majonézovou omáčkou a pečieme do hneda (asi 15 minút).

TIPY, TRIKY A RADY

Na tanier naložíme ryžu, na ňu upečené prsia a prelejeme zbytkom majonézovej polevy.

Hodnotenie autora 0