Green sauce

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 PL rastlinného oleja
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 šalotka
  • 1 PL nakladaného zeleného korenia
  • 1 PL masla
  • 100 ml bieleho vína
  • 1 ČL plnotučnej horčice
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • tymián
  • soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvicu nalejeme oba oleje a najemno nakrájanú malú šalotku, ktorú restujeme 2 minúty. Pridáme horčicu, víno, nakladané zelené korenie a varíme 3 minúty. Vlejeme smotanu, necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme na zjemnenie maslo. Nakoniec vmiešame tymián a podľa chuti osolíme.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Omáčka zo zeleného korenia je vhodná k pečeným mäsám, kde využijeme výpek pri príprave mäsa na prírodno.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0