Green sauce
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 PL rastlinného oleja
- 1 PL olivového oleja
- 1 šalotka
- 1 PL nakladaného zeleného korenia
- 1 PL masla
- 100 ml bieleho vína
- 1 ČL plnotučnej horčice
- 200 ml šľahačkovej smotany
- tymián
- soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Na panvicu nalejeme oba oleje a najemno nakrájanú malú šalotku, ktorú restujeme 2 minúty. Pridáme horčicu, víno, nakladané zelené korenie a varíme 3 minúty. Vlejeme smotanu, necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme na zjemnenie maslo. Nakoniec vmiešame tymián a podľa chuti osolíme.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Omáčka zo zeleného korenia je vhodná k pečeným mäsám, kde využijeme výpek pri príprave mäsa na prírodno.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023
Hodnotenie autora 0