Frankfurt špeciál
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 PL rastlinného oleja
- 150 g frankfurtských párkov
- 50 g klobásy
- 1 stredný pór
- 1 ČL drvenej rasce
- 3 PL hladkej múky T-530
- 1 PL sladkej mletej červenej papriky
- 1x PINCH cayenského korenia
- 2.0 l mäsového vývaru
- 1 ČL soli
- 400 g zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 ml šľahačkovej smotany
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájané párky a klobásu (5 minút). Vyberieme ich, a do hrnca vložíme najemno nakrájaný pór a orestujeme ho do zlatova (3 minúty). Pridáme rascu, a múku a znova zarestujeme. Pridáme papriku a cayenské korenie a znova veľmi krátko zarestujeme. Zalejeme vývarom, premiešame rýchlo obsah a pridáme zemiaky a soľ. Varíme do zmäknutia (20 minút). Po uvarení pridáme roztlačený cesnak zamiešame a pridáme smotanu a párky s klobásou. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút. Ozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Jedná sa o veľmi známu reštauračnú polievku, ktorá je ale zjemnená smotanou a rovnako je použitý jemnejší pór. Klasická Frankfurtská (recept) je rovnako v Receptári.
Posledná aktualizácia receptúry: 12.02.2024
Hodnotenie autora 3.7