Frankfurt špeciál

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 PL rastlinného oleja
  • 150 g frankfurtských párkov
  • 50 g klobásy
  • 1 stredný pór
  • 1 ČL drvenej rasce
  • 3 PL hladkej múky T-530
  • 1 PL sladkej mletej červenej papriky
  • 1x PINCH cayenského korenia
  • 2.0 l mäsového vývaru
  • 1 ČL soli
  • 400 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 ml šľahačkovej smotany
  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájané párky a klobásu (5 minút). Vyberieme ich, a do hrnca vložíme najemno nakrájaný pór a orestujeme ho do zlatova (3 minúty). Pridáme rascu, a múku a znova zarestujeme. Pridáme papriku a cayenské korenie a znova veľmi krátko zarestujeme. Zalejeme vývarom, premiešame rýchlo obsah a pridáme zemiaky a soľ. Varíme do zmäknutia (20 minút). Po uvarení pridáme roztlačený cesnak zamiešame a pridáme smotanu a párky s klobásou. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút. Ozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Jedná sa o veľmi známu reštauračnú polievku, ktorá je ale zjemnená smotanou a rovnako je použitý jemnejší pór. Klasická Frankfurtská (recept) je rovnako v Receptári.


Posledná aktualizácia receptúry: 12.02.2024


Hodnotenie autora 3.7