Cícerová nátierka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 4 PL sterilizovaného cíceru
  • 2 vajcia
  • 1 PL olivového oleja
  • 50 g smotanového syra
  • 1x DASH soli
  • 0.5 ČL plnotučnej horčice
  • čerstvé bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme natvrdo vajíčka a po vychladnutí ich ošúpeme. Do malého choppera dáme všetky suroviny ako sú uvedené v zozname (z čerstvých byliniek odporúčam pridať kôpor, petržlenovú vňať a pažítku, ale nie veľa, aby pomazánka neostala zelená) a rozsekáme ich na požadovanú konzistenciu.

TIPY, TRIKY A RADY

Pomazánku môžeme podávať na tanieriku (mištičke) posypanú sterilizovaným cícerom a pokvapkanú olivovým olejom, pričom si ju naberáme opečenou bagetkou. Alebo ju natrieme na chlieb (veku) a ozdobíme ju čerstvými figami, vlašskými orechmi a nasekanými pierkami cibule.

EXTRA VYBAVENIE

  • chopper

Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 3.3