Cícerová nátierka
ZOZNAM SUROVÍN
- 4 PL sterilizovaného cíceru
- 2 vajcia
- 1 PL olivového oleja
- 50 g smotanového syra
- 1x DASH soli
- 0.5 ČL plnotučnej horčice
- čerstvé bylinky
POSTUP PRÍPRAVY
Uvaríme natvrdo vajíčka a po vychladnutí ich ošúpeme. Do malého choppera dáme všetky suroviny ako sú uvedené v zozname (z čerstvých byliniek odporúčam pridať kôpor, petržlenovú vňať a pažítku, ale nie veľa, aby pomazánka neostala zelená) a rozsekáme ich na požadovanú konzistenciu.
TIPY, TRIKY A RADY
Pomazánku môžeme podávať na tanieriku (mištičke) posypanú sterilizovaným cícerom a pokvapkanú olivovým olejom, pričom si ju naberáme opečenou bagetkou. Alebo ju natrieme na chlieb (veku) a ozdobíme ju čerstvými figami, vlašskými orechmi a nasekanými pierkami cibule.
EXTRA VYBAVENIE
- chopper
Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024
Hodnotenie autora 3.3