Bazový sirup

ZOZNAM SUROVÍN

  • 30 kvetov bazy
  • 2.0 l vody
  • 40 g kyseliny citrónovej
  • 1.5 kg kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Opláchnuté kvety bázy s priemerom aspoň 15 cm namočíme vo vedre so studenou vodou na dobu 24 hodín a necháme macerovať.
Macerát scedíme cez jemné sitko, vlejeme do hrnca, pridáme cukor, kyselinu citrónovú a za stáleho miešania privedieme k varu. Hneď ako začne sirup vrieť ho odstavíme a naplníme ešte horúci do fliaš. Kvalitne uzatvoríme a necháme pozvoľna dlho chladnúť.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Kvety bazy v období ich kvitnutia (koniec mája-začiatok júna) nájdeme kdekoľvek pri ceste. Využime prechádzku prírodou aj na takúto aktivitu.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0