Bazový sirup
ZOZNAM SUROVÍN
- 30 kvetov bazy
- 2.0 l vody
- 40 g kyseliny citrónovej
- 1.5 kg kryštálového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Opláchnuté kvety bázy s priemerom aspoň 15 cm namočíme vo vedre so studenou vodou na dobu 24 hodín a necháme macerovať.
Macerát scedíme cez jemné sitko, vlejeme do hrnca, pridáme cukor, kyselinu citrónovú a za stáleho miešania privedieme k varu. Hneď ako začne sirup vrieť ho odstavíme a naplníme ešte horúci do fliaš. Kvalitne uzatvoríme a necháme pozvoľna dlho chladnúť.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Kvety bazy v období ich kvitnutia (koniec mája-začiatok júna) nájdeme kdekoľvek pri ceste. Využime prechádzku prírodou aj na takúto aktivitu.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0