Zuppa Pavese
ZOZNAM SUROVÍN
- 600 ml vývaru
- 4 vajíčka
- 4 ks veky (bagety, chleba)
- 2 PL masla
- 100 g syra Parmezán
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Vývar dáme ohrievať v hrnci. Keď sa začne variť, stiahneme teplotu a necháme jemne prebublávať. Na panvici rozpustíme maslo a opražíme na ňom krajce veky, alebo chleba, prípadne bagiet. Zapneme el. rúru (veľký gril) a vyhrejeme ju na 200°C.
Do ohňovzdorných misiek nalejeme horúci vývar, doň rozklepneme 1 čerstvé vajce, prekryjeme plátkami upečenej veky, na tú rozklepneme druhé vajíčko silno posypeme syrom a dáme zapiecť pod gril na 3 minúty. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Jej pôvod sa datuje do stredoveku, keď sa odohrávali boje o taliansku Lombardiu a mesto Pávia s francúzskym kráľom Františkom I. Ten sa vraj zo zranení vystrábil práve vďaka tejto výživnej polievke.
Posledná aktualizácia receptúry: 22.09.2023
Hodnotenie autora 0