Zbojnícke párance

ZOZNAM SUROVÍN

  • 500 g párancov (recept)
  • 300 g zemiakov
  • 3 PL bravčovej masti
  • 100 g slaniny (voliteľne)
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • drvená rasca
  • jogurt (recept)

POSTUP PRÍPRAVY

Menšie zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na šestnástiny, čiastočne uvaríme (15 minút), necháme stiecť a polomäkké ich na panvici s 1 PL bravčovej masti a štipkou rasce opečieme. Chrumkavé zemiaky mierne popučíme. Slaninu (ak chceme bezmäsitú verziu slaninu nepridávame) nakrájame a orestujeme na panvici s cibuľou na zvyšku masti. Dovarené párance premiešame so zemiakmi a na vrch pridáme orestovanú slaninu s cibuľou. Môžeme ochutiť mletým čiernym korením, a aj ozdobiť lyžicou hustého jogurtu.


Posledná aktualizácia receptúry: 07.03.2024


Hodnotenie autora 4.5