Zaalouk
ZOZNAM SUROVÍN
- 1 ks baklažánu (ľuľok)
- 4 paradajky
- 3 strúčiky cesnaku
- hrsť čerstvého koriandru
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 PL mletej sladkej červenej papriky
- 1 ČL drveného rímskeho kmínu
- 2 ČL soli
- 60 ml olivového oleja
- 80 ml vody
- 1x DASH cayenského korenia
- 1 plátok citrónu
- chillie olej
- chlieb, alebo bagetka
POSTUP PRÍPRAVY
Paradajky i baklažán zbavíme šupky a jadierok, nakrájame na drobné kocky, cesnak na jemné plátky a bylinky nasekáme najemno. Na studený olej v hlbokej panvici, alebo kastróle vsypeme všetky suroviny, premiešame, zapneme stredný plameň a prikryté dusíme 30 minút. Pomocou púčika na zemiaky obsah panvice rozlačíme. Pridáme nakladaný citrón (alebo čerstvý) a povaríme ešte asi 10 minút dokiaľ sa neodparí čo najväčšie množstvo tekutín.
Na misku naložíme zaalouk pokvapkáme chillie olejom a podávame s opečeným chlebom, alebo bagetkami.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0