Zaalouk

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 ks baklažánu (ľuľok)
  • 4 paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • hrsť čerstvého koriandru
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 PL mletej sladkej červenej papriky
  • 1 ČL drveného rímskeho kmínu
  • 2 ČL soli
  • 60 ml olivového oleja
  • 80 ml vody
  • 1x DASH cayenského korenia
  • 1 plátok citrónu
  • chillie olej
  • chlieb, alebo bagetka

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky i baklažán zbavíme šupky a jadierok, nakrájame na drobné kocky, cesnak na jemné plátky a bylinky nasekáme najemno. Na studený olej v hlbokej panvici, alebo kastróle vsypeme všetky suroviny, premiešame, zapneme stredný plameň a prikryté dusíme 30 minút. Pomocou púčika na zemiaky obsah panvice rozlačíme. Pridáme nakladaný citrón (alebo čerstvý) a povaríme ešte asi 10 minút dokiaľ sa neodparí čo najväčšie množstvo tekutín.

Na misku naložíme zaalouk pokvapkáme chillie olejom a podávame s opečeným chlebom, alebo bagetkami.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0