Yaki udon

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 3 PL sezamového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cm zázvoru
  • citrónová tráva
  • 1 ČL gochugaru (info)
  • 100 g hlivy ustricovej
  • 50 g tofu (recept)
  • 4 jarné cibuľky
  • 50 g mrkvy
  • 50 g brokolice
  • 200 g rezancov udon (recept)

OMÁČKA

  • 4 PL sójovej omáčky
  • 2 PL sezamového oleja
  • 2 PL ustricovej omáčky
  • 2 PL medu
  • 1 ČL chillie oleja
  • 1 PL limetkovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi poctivo premiešame suroviny na omáčku v malej miske. Uvaríme rezance. Vo veľkom woku zahrejeme sezamový olej na strednom plameni. Pridáme cesnak, zázvor, nadrobno nakrájanú citrónovú trávu, gochugaru a restujeme 1 minútu. Pridáme na malé kocky nakrájané tofu, ktoré 1 minútu restujeme, pridáme na veľmi jemno nakrájanú (nasekanú) hlivu ustricovú a dusíme 10 minút. Potom pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a nasekanú brokolicu, mrkvu na julienne a dusíme ďalších 5 minút. Do woku vložíme predvarené rezance a premiešame. Na vrch nalejeme omáčku a za stáleho miešania dusíme ďalšiu 1 minútu. Podávame ihneď s trochou sezamových semienok a nakrájanými „pierkami“ z jarnej cibuľky.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Bezmäsitá verzia obľúbených japonských rezancov s hlivou a tofu. V tejto ale aj iných variáciách veľmi obľúbené jedlo japonských fastfoodov.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.09.2023


Hodnotenie autora 0