Yaki udon
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 3 PL sezamového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cm zázvoru
- citrónová tráva
- 1 ČL gochugaru (info)
- 100 g hlivy ustricovej
- 50 g tofu (recept)
- 4 jarné cibuľky
- 50 g mrkvy
- 50 g brokolice
- 200 g rezancov udon (recept)
OMÁČKA
- 4 PL sójovej omáčky
- 2 PL sezamového oleja
- 2 PL ustricovej omáčky
- 2 PL medu
- 1 ČL chillie oleja
- 1 PL limetkovej šťavy
POSTUP PRÍPRAVY
Veľmi poctivo premiešame suroviny na omáčku v malej miske. Uvaríme rezance. Vo veľkom woku zahrejeme sezamový olej na strednom plameni. Pridáme cesnak, zázvor, nadrobno nakrájanú citrónovú trávu, gochugaru a restujeme 1 minútu. Pridáme na malé kocky nakrájané tofu, ktoré 1 minútu restujeme, pridáme na veľmi jemno nakrájanú (nasekanú) hlivu ustricovú a dusíme 10 minút. Potom pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a nasekanú brokolicu, mrkvu na julienne a dusíme ďalších 5 minút. Do woku vložíme predvarené rezance a premiešame. Na vrch nalejeme omáčku a za stáleho miešania dusíme ďalšiu 1 minútu. Podávame ihneď s trochou sezamových semienok a nakrájanými „pierkami“ z jarnej cibuľky.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Bezmäsitá verzia obľúbených japonských rezancov s hlivou a tofu. V tejto ale aj iných variáciách veľmi obľúbené jedlo japonských fastfoodov.
Posledná aktualizácia receptúry: 17.09.2023