Vrchárska fazuľa

ZOZNAM SUROVÍN

  • 200 g bielej fazule
  • 500 g kyslej kapusty
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 1 cibuľa
  • 1 nožička údenej klobásy
  • 4 zemiaky
  • 2 PL bravčovej masti
  • 1 PL hladkej múky T-530
  • soľ
  • mletá červená sladká paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú klobásu, alebo údené rebrá dáme hrnca na bravčovú masť a krátko orestujeme. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme 3 minúty. Pridáme múku a následne aj červenú papriku a zalejeme 2 litrami vody. Osolíme a pridáme umytú a nakrájanú kapustu. Varíme približne 25 minút. Zemiaky uvaríme osobitne v inom hrnci v malom množstve vody. Keď je kapusta uvarená vlejeme do hrnca zemiaky aj s vodou v ktorej sa varili. Pridáme sterilizovanú fazuľu privedieme k varu a vlejeme smotanu. Necháme prejsť varom a dosolíme a okoreníme.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Špeciálny druh polievky, ktorý v sebe spája všetko čo majú chlapi radi. Mnoho Slovákov túto polievku konzumuje len pri cestách na salašoch, čo je teda škoda, pretože je veľmi chutná. Je to sýte jedlo, takže nemusíte variť ešte hlavné jedlo. Naje sa celá rodina a Vám ostanú doslova čisté taniere a spokojné brušká, ktoré si budú pýtať ďalšiu porciu tohto skvostu.


Posledná aktualizácia receptúry: 12.02.2024


Hodnotenie autora 3.3