Vinný kaviár

ZOZNAM SUROVÍN

  • 100 ml rastlinného oleja
  • 25 ml griotky
  • 25 ml červeného vína
  • 30 g kryštálového cukru
  • 1 g želatíny Agar

POSTUP PRÍPRAVY

Začneme tým že dáme vychladiť pohár s olejom rastlinného pôvodu. Do kastróla dáme víno a griotku, privedieme k varu, prisypeme cukor a agar. Za stáleho miešania varíme 1 minútu. Zmes schladíme na 50°C, prelejeme do dávkovača a z výšky asi 5 – 10 cm nad pohárom s olejom tvoríme malé kvapky rovno do oleja. Pri kvapkaní krúžime aby do seba kvapky nenarážali. Po vykvapkaní celého obsahu dáme na 10 minút do chladničky stuhnúť. Vychladený kaviár scedíme a prepláchneme veľmi jemne studenou vodou.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Hotový kaviár pasuje k červenému mäsu, ale aj do dezertov alebo miešaných drinkov.

Hodnotenie autora 0