Vinný kaviár
ZOZNAM SUROVÍN
- 100 ml rastlinného oleja
- 25 ml griotky
- 25 ml červeného vína
- 30 g kryštálového cukru
- 1 g želatíny Agar
POSTUP PRÍPRAVY
Začneme tým že dáme vychladiť pohár s olejom rastlinného pôvodu. Do kastróla dáme víno a griotku, privedieme k varu, prisypeme cukor a agar. Za stáleho miešania varíme 1 minútu. Zmes schladíme na 50°C, prelejeme do dávkovača a z výšky asi 5 – 10 cm nad pohárom s olejom tvoríme malé kvapky rovno do oleja. Pri kvapkaní krúžime aby do seba kvapky nenarážali. Po vykvapkaní celého obsahu dáme na 10 minút do chladničky stuhnúť. Vychladený kaviár scedíme a prepláchneme veľmi jemne studenou vodou.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Hotový kaviár pasuje k červenému mäsu, ale aj do dezertov alebo miešaných drinkov.
Hodnotenie autora 0