Utopený Orešanci
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 8 špekáčikov
- 1 červená cibuľa
- 1 biela cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 sterilizované uhorky
- 0.5 červenej papriky
- 0.5 zelenej papriky
- 2 vetvičky kôpru
NÁLEV
- 1.0 l vody
- 500 ml liehového octu 8%
- 1 PL kryštálového cukru
- 2 ČL soli
- 1 ČL nového korenia
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 2 chillie papričky
- 5 ks vavrinca (bobkový list)
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv pripravíme nálev. Zvaríme vo vode a octe všetky suroviny na nálev a necháme vychladnúť.
Olúpeme špekáčiky (môžeme použiť aj rovnaké množstvo slovenskej točenej salámy, alebo obyčajné párky. Olúpať ich musíme vždy, aby sa chuť zvareného nálevu dostala dovnútra. Rozrežeme ich pozdĺžne na polovicu (alebo nakrájame na 1 cm hrubé kolieska-pri jedení postačí aj vidlička). Ďalej na tenké plátky nakrájame cibuľu a papriku a spoločne s cesnakom nakrájaným na plátky premiešame.
Do veľkého 2 litrového (alebo dve 7-decové fľaše) striedavo prekladáme zeleninu s nakrájanými špekáčkami a na pozdĺžne plátky nakrájanú uhorku. Medzi špekačky vložíme aj kúsky kôpru. Nakoniec všetko zalejeme vychladnutým nálevom a navrch vložíme bobkové listy z nálevu a chillie papričky. Uzavrieme a dáme odležať 14 dní v chladničke.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Nikto nevydrží čakať 14 dní !
Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024