Urbánok

ZOZNAM SUROVÍN

  • 500 g bôbu
  • 1 cibuľa
  • 100 g slaniny (voliteľne)
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2 PL masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • chlieb

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici rozpustime maslo, pridáme olej a najemno nakrájanú cibuľu. Ak chceme recept vylepšiť môžeme pridať na plátky nakrájanú prerastenú slaninu, no už nebude bezmäsitý typ jedla. Po zarestovaní (asi 2 minúty) pridáme mladý vylúpaný bôb a restujeme do zmäknutia (10-15 minút). Počas restovania osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s chlebom.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Názov tohto receptu je vymyslený, ale viaže sa k špecialite z Hlohovca, kde týmto spôsobom pripravovali záhradkári v časti Urbánok takúto lahôdku každý rok po zbere bôbu.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024


Hodnotenie autora 3.3