Urbánok
ZOZNAM SUROVÍN
- 500 g bôbu
- 1 cibuľa
- 100 g slaniny (voliteľne)
- 2 PL rastlinného oleja
- 2 PL masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- chlieb
POSTUP PRÍPRAVY
Na panvici rozpustime maslo, pridáme olej a najemno nakrájanú cibuľu. Ak chceme recept vylepšiť môžeme pridať na plátky nakrájanú prerastenú slaninu, no už nebude bezmäsitý typ jedla. Po zarestovaní (asi 2 minúty) pridáme mladý vylúpaný bôb a restujeme do zmäknutia (10-15 minút). Počas restovania osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s chlebom.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Názov tohto receptu je vymyslený, ale viaže sa k špecialite z Hlohovca, kde týmto spôsobom pripravovali záhradkári v časti Urbánok takúto lahôdku každý rok po zbere bôbu.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024
Hodnotenie autora 3.3