Tvarohové slivky

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 vajcia
  • 250 g tvarohu
  • 160 g polohrubej múky T-400
  • 40 g práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 200 g sliviek
  • 1 ČL mletej škorice
  • 2 PL strúhanky (maku)
  • 1 Pl kryštálového cukru
  • jogurt (voliteľne)

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky nakrájame na drobné kúsky a premiešame v miske s vanilínovým cukrom a škoricou.

Zmiešame tvaroh, vajíčka, práškový cukor a múku a vytvoríme lepivé cesto. Rozdelíme ho na 12 kúskov a vlhkými rukami z každého kúska vytvarujeme placku do ktorej naplníme slivky a zatvoríme ich. V hrnci privedieme mierne osolenú vodu k varu a vhodíme do nej slivkové gule. Po vyplávaní na povrch ich odstavíme (5-7 minút).

Nasucho orestujeme strúhanku pridáme kryštálový cukor a v tejto zmesi (alebo v maku s práškovým cukrom), obalíme guľky a prelejeme rozpusteným maslom.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.02.2024


Hodnotenie autora 0