Toastový chlieb

ZOZNAM SUROVÍN

  • 250 ml vody
  • 1 ČL soli
  • 500 g hladkej múky T-530
  • 2 PL sušeného plnotučného mlieka
  • 1 ČL sušeného droždia (1/2 sáčku)
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 40 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpustíme v mikrovlnej rúre tak, aby bolo v tekutom stave ale nie príliš horúce. Do nádoby pekárne pridáme suroviny v množstvách a v poradí v akom sú uvedené v zozname vyššie. Vyberieme program 4 (základný chlieb) zvolíme hmotnosť chleba 750 g a prepečenosť stupeň 1. Zapneme pekáreň.

TIPY, TRIKY A RADY

Chlieb je vhodné ihneď po dopečení vybrať z nádoby, odstrániť háky a nechať ho na rošte chladnúť aspoň 2 hodiny. Následne je možné ho nakrájať. Skladovanie v mrazničke v mikroténových sáčkoch až po úplnom vychladnutí.


Posledná aktualizácia receptúry: 22.01.2024


Hodnotenie autora 0