Toastový chlieb
ZOZNAM SUROVÍN
- 250 ml vody
- 1 ČL soli
- 500 g hladkej múky T-530
- 2 PL sušeného plnotučného mlieka
- 1 ČL sušeného droždia (1/2 sáčku)
- 1 ČL kryštálového cukru
- 40 g masla
POSTUP PRÍPRAVY
Maslo rozpustíme v mikrovlnej rúre tak, aby bolo v tekutom stave ale nie príliš horúce. Do nádoby pekárne pridáme suroviny v množstvách a v poradí v akom sú uvedené v zozname vyššie. Vyberieme program 4 (základný chlieb) zvolíme hmotnosť chleba 750 g a prepečenosť stupeň 1. Zapneme pekáreň.
TIPY, TRIKY A RADY
Chlieb je vhodné ihneď po dopečení vybrať z nádoby, odstrániť háky a nechať ho na rošte chladnúť aspoň 2 hodiny. Následne je možné ho nakrájať. Skladovanie v mrazničke v mikroténových sáčkoch až po úplnom vychladnutí.
Posledná aktualizácia receptúry: 22.01.2024
Hodnotenie autora 0