Thajské kari
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 kuracie prsia (stehná)
- 1 PL pasty curry
- 400 ml kokosového mlieka
- 2 PL chillie oleja
- 1 PL rybacej omáčky
- 1 ČL korenia gochugaru (info)
- 0.5 ČL kurkumy
- 0.5 ČL sušeného curry
- 1 strúčik cesnaku
- 1 cm zázvoru
- 1 mrkva
- 1/4 červenej papriky
- 1/4 zelenej papriky
- 1 menšia cibuľa
- 150 g ryže
- zelené bylinky na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso nakrájame na tenké rezance a veľmi jemne ho osolíme, okoreníme a dáme bokom. V miske rozmiešame kokosové mlieko, pastu Curry a rybaciu omáčku. Papriku a mrkvu nakrájame na prúžky a cibuľu najemno. Cesnak a zázvor nastrúhame. Ryžu uvaríme v ryžovare.
Na wok nalejeme chillie olej a až sa rozohreje orestujeme na ňom kuracie mäso (asi 5 minút). Naberačkou vyberieme mäso z woku, ten utrieme papierovou utierkou, pridáme trocha oleja a orestujeme na ňom cesnak so zázvorom, ku ktorému prihodíme cibuľu. Tú restujeme, dokiaľ nezosklovatie. Pridáme mrkvu a papriky a dusíme asi 3 minúty. Vložíme znova orestované mäso a dusíme ešte 2 minúty. Pridáme kurkumu, curry, zalejeme omáčkou, pridáme gochugaru a privedieme k varu. Varíme zakryté na miernom plameni asi 5 minút. Pred podávaním ozdobíme nasekanými bylinkami.
Posledná aktualizácia receptúry: 22.10.2023