Tekvicový sirup
ZOZNAM SUROVÍN
- 600 ml vody
- 300 g trstinového cukru
- 2 tyčinky škorice
- 1 ČL klinčekov
- 1 ČL nového korenia
- 1 ČL sušeného zázvoru
- 3 PL dyňového pyré
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv pripravíme dyňové pyré tak, že upečieme tekvicu Hokkaido pri teplote 180°C (horný a dolný ohrev) asi 30 minút. Vychladnutú tekvicu vydlabeme a rozmixujeme.
Do hrnca vylejeme vodu, pridáme cukor a zahrievame dokiaľ sa cukor nerozpustí. Pridáme nové korenie, škoricu, klinčeky a zázvor. Následne pridáme pyré a privedieme k varu. Ponecháme na miernom plameni variť 30 minút (podľa očakávanej hustoty). Prelejeme cez sitko a uskladníme horúci vo fľaši. Po zavíčkovaní teplota fľašu uzavrie. Skladujeme v chladničke.
TIPY, TRIKY A RADY
Uzatvorené fľaše by sme mali skonzumovať do 6 mesiacov od ich naplnenia.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Ideálne na pridávanie do kávy a čaju.
Hodnotenie autora 0