Tekvicový sirup

ZOZNAM SUROVÍN

  • 600 ml vody
  • 300 g trstinového cukru
  • 2 tyčinky škorice
  • 1 ČL klinčekov
  • 1 ČL nového korenia
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • 3 PL dyňového pyré

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv pripravíme dyňové pyré tak, že upečieme tekvicu Hokkaido pri teplote 180°C (horný a dolný ohrev) asi 30 minút. Vychladnutú tekvicu vydlabeme a rozmixujeme.
Do hrnca vylejeme vodu, pridáme cukor a zahrievame dokiaľ sa cukor nerozpustí. Pridáme nové korenie, škoricu, klinčeky a zázvor. Následne pridáme pyré a privedieme k varu. Ponecháme na miernom plameni variť 30 minút (podľa očakávanej hustoty). Prelejeme cez sitko a uskladníme horúci vo fľaši. Po zavíčkovaní teplota fľašu uzavrie. Skladujeme v chladničke.

TIPY, TRIKY A RADY

Uzatvorené fľaše by sme mali skonzumovať do 6 mesiacov od ich naplnenia.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Ideálne na pridávanie do kávy a čaju.

Hodnotenie autora 0