Tekvicový krém
ZOZNAM SUROVÍN
- 1 tekvica Hokkaido
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 3 PL červenej šošovice
- 1 ČL korenia garam masala
- 0.5 ČL sušeného koriandru
- 0.5 ČL sušeného zázvoru
- 1 chillie paprička
- 1 ČL soli
- 2 PL rastlinného oleja
- tekvicový olej (voliteľne)
- jogurt (voliteľne)
- semená tekvice, slnečnice (voliteľne)
POSTUP PRÍPRAVY
Do hrnca dáme na malé kocky nakrájanej hokkaido, 2 väčšie mrkvy, šošovicu a nadrobno nakrájanú bielu cibuľu a chillie papričku. Pridáme korenie, soľ a olej a zalejeme 1.5 litrami vody a privedieme k varu. Na miernom plameni povaríme 25 minút. Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom a pred servírovaním ozdobíme kvapkami tekvicového oleja, semienkami, chillie papričkou a lyžicou kvalitného jogurtu.
Posledná aktualizácia receptúry: 23.08.2024
Hodnotenie autora 0