Tekvicový krém

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 tekvica Hokkaido
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 PL červenej šošovice
  • 1 ČL korenia garam masala
  • 0.5 ČL sušeného koriandru
  • 0.5 ČL sušeného zázvoru
  • 1 chillie paprička
  • 1 ČL soli
  • 2 PL rastlinného oleja
  • tekvicový olej (voliteľne)
  • jogurt (voliteľne)
  • semená tekvice, slnečnice (voliteľne)

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme na malé kocky nakrájanej hokkaido, 2 väčšie mrkvy, šošovicu a nadrobno nakrájanú bielu cibuľu a chillie papričku. Pridáme korenie, soľ a olej a zalejeme 1.5 litrami vody a privedieme k varu. Na miernom plameni povaríme 25 minút. Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom a pred servírovaním ozdobíme kvapkami tekvicového oleja, semienkami, chillie papričkou a lyžicou kvalitného jogurtu.


Posledná aktualizácia receptúry: 23.08.2024


Hodnotenie autora 0