Tcharek

ZOZNAM SUROVÍN

CESTO

  • 250 g masla
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • 60 ml rastlinného oleja
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 PL medu
  • 2 vajcia
  • 720 g hladkej múky T-530
  • 1 ČL prášku do pečiva

PLNKA

  • 4 PL arašidov
  • 0.5 ČL mletej škorice
  • 1 PL masla
  • 2 PL slaného karamelu (recept)

ZDOBENIE

  • 200 g horkej čokolády
  • 60 ml šľahačkovej smotany
  • 1 ČL rastlinného oleja
  • arašidy
  • džem (marhuľový)

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme zmäknuté maslo, cukor, olej, med, vanilkový extrakt a med. Umixujeme do peny, pridáme vajíčka a mixérom znova zapracujeme. Prisypeme múku, prášok do pečiva a rukou vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať 20 minút.
Zmiešame arašidy, rozsekané v chopperi na drobno s karamelom, maslom a škoricou a vytvoríme veľmi hustú plnku.
Z cesta vytvarujeme najprv valčeky s hmotnosťou asi 40 g, ktoré roztlačíme na oválne placky a naplníme ich poriadne plnkou. Tie následne zrolujeme na rohlíčky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C (horný a dolný ohrev) po dobu 12 minút.
Po vychladnutí namočíme polovicu rohlíčka do rozpustenej čokolády (nad parou rozpustená čokoláda, smotana a olej), uložíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke. Rohlíčky vyberieme a štetcom natrieme z vrchnej časti polovicu rožteka džemom a obalíme ju v nasekaných arašidoch.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tcharek (čítaj čérek) je marocký, alebo aj alžírsky arašidový plnený rohlíček. Ako každá sladkosť, ktorú pripravujú moslimovia je mimoriadne pracný a sladký.

Hodnotenie autora 0