Tavče Gravče
ZOZNAM SUROVÍN
- 4 ks bravčových klobás
- 400 g bielej sterilizovanej fazule
- 1 veľká cibuľa
- 3 PL rastlinného oleja
- 2 PL hladkej múky T-530
- 1 PL mletej červenej papriky
- 300 ml vody
- soľ
- mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Zapneme elektrickú rúru (horná ohrev) na 220°C.
Na panvicu dáme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu (5 minút). Pridáme múku a zarestujeme ju 3 minúty, následne papriku a tiež zarestujeme asi 1 minútu. Zalejeme vriacou vodou a rýchlo premiešame. Pridáme sterilizovanú fazuľu aj s nálevom a povaríme asi 2 minúty.
Na vrch fazule dáme priečne nakrojené klobásy a vložíme nezakryté do rúry piecť 20 minút.
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame s čerstvým chlebom na hlbokom tanieri.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0