Tavče Gravče

ZOZNAM SUROVÍN

  • 4 ks bravčových klobás
  • 400 g bielej sterilizovanej fazule
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 2 PL hladkej múky T-530
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 300 ml vody
  • soľ
  • mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zapneme elektrickú rúru (horná ohrev) na 220°C.

Na panvicu dáme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu (5 minút). Pridáme múku a zarestujeme ju 3 minúty, následne papriku a tiež zarestujeme asi 1 minútu. Zalejeme vriacou vodou a rýchlo premiešame. Pridáme sterilizovanú fazuľu aj s nálevom a povaríme asi 2 minúty.

Na vrch fazule dáme priečne nakrojené klobásy a vložíme nezakryté do rúry piecť 20 minút.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame s čerstvým chlebom na hlbokom tanieri.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0