Taštičky Hwan
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- 15 ks ázijskych taštičiek (recept)
- 150 ml vody
- 1 PL chillie oleja
PLNKA
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL sušeného zázvoru
- 3 šampiňóny
- 1 šalotka
- 1 mrkva
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 ČL sezamového oleja
- 1 PL omáčky mirin (info)
- 1 zväzok sklenených rezancov
OMÁČKA
- 0.5 ČL gochugaru (info)
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL ustricovej omáčky
- 1 PL palmového cukru
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL ryžového octu
- 2 zelené cibuľky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 chillie paprička
- 0.5 cm zázvoru
- 1 ČL sezamových semienok
- 150 ml vody
1 ČL Gustin
POSTUP PRÍPRAVY
Nakrájame všetky suroviny na náplň na drobné kocky a zmiešame vo veľkej mise s mletým mäsom. Necháme marinovať aspoň 30 minút (najlepšie cez noc). Uvaríme sklenené rezance podľa návodu a nakrájame ich nadrobno. Nachystáme si suroviny na omáčku (okrem škrobu).
Do štvorcových taštičiek vložíme 1 PL mäsovej náplne, okraje navlhčíme a taštičku preložíme na polovicu a spojíme do “véčka” hornú hranu. Kratšie hrany spojíme obmotaním okolo plnky. Zohrejeme panvicu na strednú teplotu s trochou chillie oleja a taštičky z jednej strany opečieme, dokiaľ nebude spodok chrumkavý. Do panvice pridáme vodu, panvicu zakryjeme pokrievkou a dusíme taštičky 15 minút. Kým sa nám taštičky dusia pripravíme si omáčku rýchlym orestovaním najemno nakrájaného cesnaku, chillie papričky, zázvoru a cibuľky, a po chvíľke prilejeme tekuté prísady vrátane cukru a vody a dusíme asi 2 minúty. Pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a zahustíme omáčku. Varíme ju do vyredukovania a mierneho zhustnutia – občas premiešame.
TIPY, TRIKY A RADY
Taštičky uložíme na tanier tak, že v strede je omáčka. Tie si pred vložením do úst namočíme v omáčke. Môžeme ich posypať ešte najemno nakrájanou zelenou cibuľkou, alebo pažítkou.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023