Taštičky Hwan

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLADNÉ SUROVINY

  • 15 ks ázijskych taštičiek (recept)
  • 150 ml vody
  • 1 PL chillie oleja

PLNKA

  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • 3 šampiňóny
  • 1 šalotka
  • 1 mrkva
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 1 PL omáčky mirin (info)
  • 1 zväzok sklenených rezancov

OMÁČKA

  • 0.5 ČL gochugaru (info)
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL ustricovej omáčky
  • 1 PL palmového cukru
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL ryžového octu
  • 2 zelené cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 chillie paprička
  • 0.5 cm zázvoru
  • 1 ČL sezamových semienok
  • 150 ml vody
    1 ČL Gustin

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame všetky suroviny na náplň na drobné kocky a zmiešame vo veľkej mise s mletým mäsom. Necháme marinovať aspoň 30 minút (najlepšie cez noc). Uvaríme sklenené rezance podľa návodu a nakrájame ich nadrobno. Nachystáme si suroviny na omáčku (okrem škrobu).

Do štvorcových taštičiek vložíme 1 PL mäsovej náplne, okraje navlhčíme a taštičku preložíme na polovicu a spojíme do “véčka” hornú hranu. Kratšie hrany spojíme obmotaním okolo plnky. Zohrejeme panvicu na strednú teplotu s trochou chillie oleja a taštičky z jednej strany opečieme, dokiaľ nebude spodok chrumkavý. Do panvice pridáme vodu, panvicu zakryjeme pokrievkou a dusíme taštičky 15 minút. Kým sa nám taštičky dusia pripravíme si omáčku rýchlym orestovaním najemno nakrájaného cesnaku, chillie papričky, zázvoru a cibuľky, a po chvíľke prilejeme tekuté prísady vrátane cukru a vody a dusíme asi 2 minúty. Pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a zahustíme omáčku. Varíme ju do vyredukovania a mierneho zhustnutia – občas premiešame.

TIPY, TRIKY A RADY

Taštičky uložíme na tanier tak, že v strede je omáčka. Tie si pred vložením do úst namočíme v omáčke. Môžeme ich posypať ešte najemno nakrájanou zelenou cibuľkou, alebo pažítkou.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0