Tamagoyaki

ZOZNAM SUROVÍN

  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 3 PL vody
  • 2 ČL kryštálového cukru
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL omáčky mirin (info)
  • 1 ČL rastlinného oleja
  • čerstvá petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia so soľou a nakrájanou vňaťou vyšľaháme v miske, alebo ideálne v odmerke so zobáčikom na nalievanie. V inej miske vymiešame vodu, cukor, víno a sójovú omáčku. Keď sa cukor rozpustí zmes prilejeme k vajíčkam a premiešame. Na panvici zahrejeme malé množstvo oleja a nalejeme do nej zhruba štvrtinu vajíčkovej zmesi. Nakláňaním panvice rozlejeme zmes po celom povrchu a upečieme spodok omelety. Prvú omeletu zrolujeme do rolky a posunieme ju na kraj panvice. Voľnú časť panvice zľahka pomastíme olejom a nelejeme ďalšiu časť vajíčkovej zmesi. Opäť necháme rozliať (aj pod rolku) a po upečení spodnej časti zase zrolujeme spolu s prvou rolkou. Tento postup opakujeme, kým neminieme celú zmes. Rolku necháme vychladnúť v zabalenú v bambusovej podložke, alebo na doske a neskôr krájame na plátky.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tamagoyaki je typ japonskej omelety, ktorá sa vyrába zvinutím niekoľkých vrstiev vyprážaných rozšľahaných vajec. Často sa pripravuje v obdĺžnikovej omeletovej panvici nazývanej makiyakinabe, alebo tamagoyakiki.


Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 3.1