Tamagoyaki
ZOZNAM SUROVÍN
- 3 vajcia
- štipka soli
- 3 PL vody
- 2 ČL kryštálového cukru
- 1 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL omáčky mirin (info)
- 1 ČL rastlinného oleja
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Vajcia so soľou a nakrájanou vňaťou vyšľaháme v miske, alebo ideálne v odmerke so zobáčikom na nalievanie. V inej miske vymiešame vodu, cukor, víno a sójovú omáčku. Keď sa cukor rozpustí zmes prilejeme k vajíčkam a premiešame. Na panvici zahrejeme malé množstvo oleja a nalejeme do nej zhruba štvrtinu vajíčkovej zmesi. Nakláňaním panvice rozlejeme zmes po celom povrchu a upečieme spodok omelety. Prvú omeletu zrolujeme do rolky a posunieme ju na kraj panvice. Voľnú časť panvice zľahka pomastíme olejom a nelejeme ďalšiu časť vajíčkovej zmesi. Opäť necháme rozliať (aj pod rolku) a po upečení spodnej časti zase zrolujeme spolu s prvou rolkou. Tento postup opakujeme, kým neminieme celú zmes. Rolku necháme vychladnúť v zabalenú v bambusovej podložke, alebo na doske a neskôr krájame na plátky.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tamagoyaki je typ japonskej omelety, ktorá sa vyrába zvinutím niekoľkých vrstiev vyprážaných rozšľahaných vajec. Často sa pripravuje v obdĺžnikovej omeletovej panvici nazývanej makiyakinabe, alebo tamagoyakiki.
Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024