Syrová omáčka
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 PL rastlinného oleja
- 1 PL olivového oleja
- 100 g syra (napr. Niva)
- 1 PL masla
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml šľahačkovej smotany 33%
- štipka mletého čierneho korenia
POSTUP PRÍPRAVY
Na panvicu nalejeme rastlinný a olivový olej, víno a nakrájaný syr Niva (alebo Roquefort). Privedieme k varu a prehrievame za stáleho miešania, dokiaľ sa syr neroztaví asi 5 minút. Vlejeme smotanu, necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme na zjemnenie maslo. Nakoniec podľa chuti okoreníme. Soľ nepridávame, syr je slaný dostatočne ! Posypeme zelenými bylinkami na vylepšenie vzhľadu, najlepšie pažítkou, alebo pierkami zelenej cibuľky.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Rýchla prirodzene slaná, aromatická omáčka k cestovinám, dusenej zelenine, alebo mäsu na prírodno.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0