Syrová omáčka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 PL rastlinného oleja
  • 1 PL olivového oleja
  • 100 g syra (napr. Niva)
  • 1 PL masla
  • 100 ml bieleho vína
  • 200 ml šľahačkovej smotany 33%
  • štipka mletého čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvicu nalejeme rastlinný a olivový olej, víno a nakrájaný syr Niva (alebo Roquefort). Privedieme k varu a prehrievame za stáleho miešania, dokiaľ sa syr neroztaví asi 5 minút. Vlejeme smotanu, necháme prejsť varom, odstavíme a pridáme na zjemnenie maslo. Nakoniec podľa chuti okoreníme. Soľ nepridávame, syr je slaný dostatočne ! Posypeme zelenými bylinkami na vylepšenie vzhľadu, najlepšie pažítkou, alebo pierkami zelenej cibuľky.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Rýchla prirodzene slaná, aromatická omáčka k cestovinám, dusenej zelenine, alebo mäsu na prírodno.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0