Sweet chicken

ZOZNAM SUROVÍN

MÄSOVÝ ZÁKLAD

  • 300 g kuracích prs
  • 0.5 ČL soli
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • 1 PL sušenej cibule
  • 1 PL mletej sladkej červenej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL hladkej múky T-530
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 vajce
  • olej na vysmážanie

CESTÍČKO

  • 1 PL hladkej múky T-530
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 50 ml vody

OMÁČKA

  • 4 PL kečupu
  • 1 PL trstinového cukru
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL liehového octu 8%
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 100 ml nálevu z hrušiek

ZELENINOVÝ ZÁKLAD

  • 3 PL rastlinného oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 1 biela cibuľa
  • 1/3 červenej papriky
  • 1/3 zelenej papriky
  • 1/3 žltej papriky
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 50 ml vody
  • 80 g sterilizovaných hrušiek (ananásu)

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia nakrájame na menšie medailóniky, pridáme soľ, sušený cesnak, sušenú cibuľu a mletú papriku. Poriadne premiešame, pridáme čierne korenie, múku, škrob, vajíčko a znova premiešame. Necháme postáť asi 20 minút, aby mäso do seba vtiahlo všetky suroviny.
V miske rozmiešame múku škrob, pridáme olej a vodu, poriadne vymiešame cestíčko, pridáme do naloženého mäsa a poriadne premiešame.
V miske rozmiešame suroviny na omáčku a odložíme ju bokom.
V panvici rozohrejeme olej a do zlatova vysmažíme kuracie kúsky. Vysmažené kúsky dáme na papierový obrúsok, aby vysali prebytočný tuk. Vylejeme olej (môžeme použiť inú panvicu) a pridáme znova malé množstvo oleja na ktorom orestujeme najemno nakrájanú malú červenú cibuľu, na veľké kúsky nakrájanú bielu cibuľu, papriky. Restujeme asi 5 minút, prilejeme omáčku a dusíme 3 minúty. Pridáme škrob rozmiešaný vo vode a zahustíme zeleninový základ. Dusíme dokiaľ sa škrobová múčka nestabilizuje (asi 2 minúty), pridáme mäso a na kúsky nakrájané hrušky. Necháme prejsť varom.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame s ryžou na jednom tanieri posypané bielym sezamom.

Do zeleninového základu môžeme použiť akékoľvek zavárané ovocie, dôležité aby nemenilo svoj tvar, napr. jablká, hrušky, ananás. Určite nie marhule, čerešne a višne.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023


Hodnotenie autora 0