Sweet chicken
ZOZNAM SUROVÍN
MÄSOVÝ ZÁKLAD
- 300 g kuracích prs
- 0.5 ČL soli
- 1 PL sušeného cesnaku
- 1 PL sušenej cibule
- 1 PL mletej sladkej červenej papriky
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 1 PL hladkej múky T-530
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1 vajce
- olej na vysmážanie
CESTÍČKO
- 1 PL hladkej múky T-530
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1 PL rastlinného oleja
- 50 ml vody
OMÁČKA
- 4 PL kečupu
- 1 PL trstinového cukru
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL liehového octu 8%
- 1 PL citrónovej šťavy
- 100 ml nálevu z hrušiek
ZELENINOVÝ ZÁKLAD
- 3 PL rastlinného oleja
- 1 červená cibuľa
- 1 biela cibuľa
- 1/3 červenej papriky
- 1/3 zelenej papriky
- 1/3 žltej papriky
- 2 ČL kukuričného škrobu
- 50 ml vody
- 80 g sterilizovaných hrušiek (ananásu)
POSTUP PRÍPRAVY
Prsia nakrájame na menšie medailóniky, pridáme soľ, sušený cesnak, sušenú cibuľu a mletú papriku. Poriadne premiešame, pridáme čierne korenie, múku, škrob, vajíčko a znova premiešame. Necháme postáť asi 20 minút, aby mäso do seba vtiahlo všetky suroviny.
V miske rozmiešame múku škrob, pridáme olej a vodu, poriadne vymiešame cestíčko, pridáme do naloženého mäsa a poriadne premiešame.
V miske rozmiešame suroviny na omáčku a odložíme ju bokom.
V panvici rozohrejeme olej a do zlatova vysmažíme kuracie kúsky. Vysmažené kúsky dáme na papierový obrúsok, aby vysali prebytočný tuk. Vylejeme olej (môžeme použiť inú panvicu) a pridáme znova malé množstvo oleja na ktorom orestujeme najemno nakrájanú malú červenú cibuľu, na veľké kúsky nakrájanú bielu cibuľu, papriky. Restujeme asi 5 minút, prilejeme omáčku a dusíme 3 minúty. Pridáme škrob rozmiešaný vo vode a zahustíme zeleninový základ. Dusíme dokiaľ sa škrobová múčka nestabilizuje (asi 2 minúty), pridáme mäso a na kúsky nakrájané hrušky. Necháme prejsť varom.
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame s ryžou na jednom tanieri posypané bielym sezamom.
Do zeleninového základu môžeme použiť akékoľvek zavárané ovocie, dôležité aby nemenilo svoj tvar, napr. jablká, hrušky, ananás. Určite nie marhule, čerešne a višne.
Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023