Švédska omáčka

ZOZNAM SUROVÍN

  • 40 g masla
  • 40 g hladkej múky T-530
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml hovädzieho vývaru
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 2 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL dijónskej horčice

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo necháme rozpustiť na panvici a za neustáleho miešania pridávame múku. Restujeme asi 5 minút dokiaľ nezozlátne. Zalejeme hovädzím i zeleninovým vývarom po premiešaní aj smotanou. Nakoniec pridáme do panvice ostatné suroviny a omáčku necháme varom zhustnúť.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Recept švédskeho šéfkuchára na bešamelovú omáčku k severskej špecialite Köttbullar (recept).


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0