Švédska omáčka
ZOZNAM SUROVÍN
- 40 g masla
- 40 g hladkej múky T-530
- 150 ml zeleninového vývaru
- 150 ml hovädzieho vývaru
- 150 ml šľahačkovej smotany
- 2 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL dijónskej horčice
POSTUP PRÍPRAVY
Maslo necháme rozpustiť na panvici a za neustáleho miešania pridávame múku. Restujeme asi 5 minút dokiaľ nezozlátne. Zalejeme hovädzím i zeleninovým vývarom po premiešaní aj smotanou. Nakoniec pridáme do panvice ostatné suroviny a omáčku necháme varom zhustnúť.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Recept švédskeho šéfkuchára na bešamelovú omáčku k severskej špecialite Köttbullar (recept).
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0