Sultan Locumu
ZOZNAM SUROVÍN
KORPUS
- 1.0 l plnotučného mlieka
- 190 g práškového cukru
- 70 g kakaa
- 160 g hladkej múky T-530
- 60 g masla
- 1 ČL vanilkovej arómy
- 200 g kokosu (orechov)
KRÉM
- 250 ml šľahačková smotana 33%
- 1 ks stužovač do šľahačky
POSTUP PRÍPRAVY
Do kastróla dáme mlieko, cukor kakao a múku, premiešame metličkou a zohrievame dokiaľ zmes nezhustne. Po odstavení pridáme maslo a vanilkovú arómu a premiešame. Medzitým si vymažeme plech o veľkosti asi 40 x 50 cm zbytkom masla a vysypeme kokosom, alebo orechmi. Vlejeme krém, ktorý vytvorí korpus a rozotrieme ho stierkou. Dáme vychladiť na 3 hodiny do chladničky.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom. Tú potom rozotrieme stierkou po vychladnutom korpuse a vložíme do chladničky na 6-10 hodín. Po vybratí rozdelíme radielkom na 12 dielov. Diely opatrne zarolujeme od kraja plechu k stredu a uložíme na tácku.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0