Strúhanec

ZOZNAM SUROVÍN

CESTO

  • 225 g hladkej múky T-530
  • 75 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 25 g kakaa
  • 125 g masla

PLNKA

  • 500 g plnotučného hrudkovitého tvarohu
  • 50 g masla
  • 2 vajcia
  • 75 g kryštálového cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 1 ČL vanilkového extraktu

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a kakao, premiešame a pridáme nastrúhane vychladené maslo. Dobre premiešame a pridáme vajíčko. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovice. Jednu polovicu zabalíme do fólie a dáme do mrazničky na dobu kým spracujeme ostatné suroviny.
Zapneme rúru na 170°C (horný a dolný ohrev). Maslo na plnku najprv rozpustíme, aby sa ľahšie zapracovávalo. Do misky dáme všetky suroviny na plnku a spolu kvalitne vyšľaháme.
Formu vystelieme papierom na pečenie, a na dno i boky roztlačíme cesto. Vylejeme a rozprestrieme plnku. Navrch nastrúhame zostatok cesta ktoré medzitým v mrazničke stuhlo. Pečieme 50 min vo vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a podávame.

TIPY, TRIKY A RADY

Základná dávka pre 4 osoby a je počítaná pre kruhovú formu na pečenie s priemerom 22 cm. Pre iný typ formy zmeňte dávkovanie.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0